četvrtak, 19. listopada 2023.

Potterijada – kviz ljubitelja romana o Harryju Potteru

Kviz je osmislila i provodi školska knjižničarka preko 12 godina. Bilo je tu, osim školskog natjecanja, i međuškolske suradnje u ranim počecima 2011.godine. Ah, sjećanja..


Iz godine u godinu javljale su se nove generacije Potterovaca i Potterovki i uz specifičnu atmosferu na kvizu (od glazbe do zahvalnica koje školska knjižničarka ručno izrađuje drugačije svake godine) i osvajale bodove, pronosile duh čarolije pa se zatim vraćala iduće školske godine po još…

Ove godine učenike naše škole simbolično je predstavljao učenik 6.B G.A. a sam kviz su svojim sudjelovanjem ponijeli učiteljica engleskog jezika Alma Kvarantan  te učitelj fizike Josip Jurić i učitelj engleskog jezika Antonio Elijaš.

Od srca im čarobnjačko hvala!

Nećemo spremiti štapiće dokle god bude ijedan učenik i/ili učitelj zainteresiran za kviz – u skladu s pravilom Hogwartsa.

No, kako je bilo ovaj put?


U četvrtak, 12.10.2023. godine učitelj Josip Jurić branio je boje doma Ravenclawa i riješio je kviz “Harry Potter i kamen mudraca” za manje od desetak minuta. Davno je bilo kad je čitao knjige (pazite! Kviz je po knjizi a ne filmu a razlika ima…) ali ipak je postigao lijep uspjeh - od 22 moguća boda osvojio je 19.



U srijedu, 18.10.2023., učenik G.A., 6.B razred, branio je boje Hufflepuffa i odgovarao na pitanja iz 7.knjige – “Harry Potter i darovi smrti”.

Od mogućih 93 osvojio je 88 bodova, bravo!


U četvrtak, 19.10.2023. nastupili su učiteljica Alma Kvarantan i učitelj Antonio Elijaš.

Učiteljica Alma je branila boje Gryffindora u naslovu “Harry Potter i princ miješane krvi”. Od mogućih 52 osvojila je – 52 boda! Čeeestitke!


Učitelj Antonio je zastupao dom Ravenclawa  u naslovu “Harry Potter i darovi smrti”. Od mogućih 93 osvojio je 85 bodova. Čestitam!

Hvala još jednom svima!

Huncutarija  završena!

Do iduĆe – ekspekto patronum!

                                                                                       Ida Bogadi