petak, 20. listopada 2023.

 KNJIGOVRIJEME je krenulo

Projekt za poticanje čitanja školske knjižničarke i ove je školske godine privukao određeni broj zainteresiranih roditelja na sudjelovanje (oko dvadesetak u svim 1.razredima).

Projekt nije obavezan pa su roditelji potpisali suglasnost za suradnju u istome. Stara je istina da djeca uče oponašanjem i da je obitelj osnovna podloga za učenje i usvajanje pravila, navika pa tako i čitalačkih sklonosti.

Također, samo 15 minuta svakodnevnog čitanja (po mogućnosti cijele obitelji) čini veliku razliku u odrastanju i sazrijevanju.

U prošlogodišnjoj torbi KNJIGOVREMENA (još se drži) složene su četiri knjige – dvije slikovnice, jedna dječja enciklopedija i knjiga za roditelje (popularnoznanstvena literatura).

U torbi se nalazi i dnevnik kao i prazna kutija – roditelji i djeca mogu pisati uobičajene dnevničke zapise ili pak izraditi svoju čarobnu kutiju Knjigovremena (roditelji su dobili upute što i kako). Knjige ostaju u obitelji tjedan dana a onda putuju dalje.

 Na kraju projekta, koji uključuje i dva druženja uživo, napravit ćemo i izložbu čarobnih kutija koje će onda naći trajni dom u obitelji koja ih je izradila i tako pohranila svoja sjećanja na zajedničke trenutke u projektu.

Dragocjene su to sličice u albumu života, uvjerit ćete se i sami.


Hvala svima koji su se odazvali, uživajte – KNJIGOVRIJEME  je krenulo iz 1.B razreda u obitelj učenice O.M. !

                                                   Ida Bogadi