subota, 23. rujna 2023.

 10.obljetnica RIJEČI DANA – snimanje priloga za “Dobro jutro, Hrvatska”

U petak, 22.9.2023., slavila se 10.obljetnica početka aktivnosti RIJEČ DANA u našoj školskoj knjižnici. I to – radno, uz prisustvo ekipe HRT-a!

Novinarka Zdravka Giacometti te ekipa (snimatelj, tonac i svjetlo) snimali su kako djeca “pronalaze” Riječ dana, zašto i što se dalje događa – ili je to – samo to? 




Evo tko je sve bio prisutan – učenica iz 2.C razreda, dvije učenice iz 2.A, dvije učenice iz 3.D, dvoje učenika iz 5.A i tri učenika iz 6.A razreda.

Novinarka je intervjuirala učenicu iz 3.D, 5.A, dvoje učenika iz 6.A razreda i školsku knjižničarku. Prilog će biti objavljen u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” otprilike za desetak dana (ne zna se točno). Zato fotelju pred TV (svi koji to mogu u jutarnjem terminu) i gledanjac. 😊 Javite kad nas vidite i čujete. 😊

Između ostalog čut ćete da je, u ovih 10 godina, izvučeno 1430 riječi, proglašeno 38 Čuvara riječi i 108 Sakupljača riječi te 4 Pamtitelja riječi (pobjednici Skupa pamtitelja riječi). 

Školska knjižničarka je, kao autorica Riječi dana, osmislila i natjecanje iz poznavanja riječi hrvatskog jezika tj.Skup pamtitelja riječi. Nastavak ovog je Veliki skup (isto natjecanje) na koji dolaze pobjednici tj.pamtitelji riječi iz ostalih zagrebačkih škola koji se provodi u Pučkom otvorenom učilištu (hvala na suradnji gospođi Kristić!)

O tome što je i zašto se provodi Riječ dana i školski vrapci, koji redovno dolaze po svoju porciju mrvica,već sve znaju.

Mi ćemo i dalje redovno listati i birati riječi iz Rječnika hrvatskog jezika. Sigurno će nam zatrebati ubuduće.

Vidimo se u školskoj knjižnici!

                                                        Ida Bogadi