četvrtak, 11. svibnja 2023.

KNJIŽEVNI  SUSRET  

 U četvrtak, 11.5.2023., učenici 2.A i 2.D razreda krenuli su sa svojim učiteljicama i školskom knjižničarkom (koja je susret i dogovorila) prema Društvu hrvatskih književnika.

Dokazali smo da nismo od šećera jer da jesmo ne bismo se mogli pojaviti na susretu s književnicom Nadom Zidar-Bogadi. Sad znate kako je jako kiša pljuštala i koliko smo bili odlučni doći do svog cilja.

Kad smo došli smjestili smo se u maloj dvorani a voditelj Male tribine književnik Hrvoje Kovačević nas je pozdravio i uvodnim govorom najavio gošću susreta.



(Treba reći da su učenici prepoznali na zidu, između brojnih fotografija bivših predsjednika DHK-a, fotografiju pisca i pjesnika Gustava Krkleca po kojem naša škola nosi ime. Probajte i vi!)



Druženje je prošlo u lijepoj, vedroj atmosferi. Književnica je predstavila svoje knjige (neke nama dobro znane – lektirni naslovi), čuli smo njenu interpretaciju nagrađenih haikua a onda je došao red na učenike.

Učiteljice Alma Žugaj i Iva Dukanović pripremile su učenike pa su pljuštala zanimljiva pitanja a izveo se i mali program (pripovijedanje basne “Sretan cvrčak” i krasnoslov pjesme).



Na kraju smo nagrađeni potpisanim pjesmama autorice i knjigama “Kokoš kod frizera” i “Volite li životinje?”. Hvala!

Možete ih od sutra posuditi u školskoj knjižnici i uživati u poznatim, puno puta odigranim igrokazima na LIDRANU te humorističkim tekstovima – uputama za vlasnike životinja.

Autorica je učiteljice darivala knjigama"Dnevnik mačke bez brkova" i zbirkom pjesama "Proljeće trči za dječakovom loptom".

Do nekog idućeg susreta!

                                                                      Ida Bogadi