četvrtak, 27. listopada 2022.

 KNJIGOVRIJEME

U 4.C razredu se u navedeni projekt poticanja čitanja (nastao na poticaj učiteljice Tee Moguš i u suradnji sa školskom knjižničarkom) uključilo 50% roditelja i učenika nakon našeg inicijalnog sastanka i predstavljanja.

U srijedu, 26.10.2022. skupili smo se u predvečernjim satima kako bismo popričali na temu Moja najdraža knjiga.

Evo sudionika-roditelja: Jasminka Vonić, Nataša Kolar Grlić, Melita Sudar, Ivana Salković i baka Salković, Danijela Mesar, Kristina Jeniček, Ladislava Vidović, Maja Hlede i Nedeljko Duduković (djed učenika A.H.).

Naravno svi su došli u pratnji svoje djece.
Razgovor je trajao sat vremena ali nismo to primijetili. Doznali smo koji su naslovi ostali u sjećanju roditelja dok su bili učenici (većinom srednje škole): Derviš i smrt, Uzdasi Mandalijene pokornice..

Učenici su se nabrojali: Posljednji crni mačak (S.M.), Pustolovine H.Finna (A.B.), Dnevnik Pauline P. (L.K.), knjiga o Luki Modriću (A.V.).

 Kao u svakoj dobroj izmjeni mišljenja i prisjećanja kako je to nekad bilo i ima li danas kakvih promjena došli smo do zaključka da je digitalno okruženje (neminovno u današnjici) jaki konkurent knjizi i treba biti ”majstor” da bi se motiviralo na čitanje ali ipak se može.

Pohvaljena je učitelja Tea Moguš zbog kreativnog pristupa lektiri!

Torba KNJIGOVREMENA marljivo putuje od obitelji do obitelji i pronosi lijepu priču o vrijednosti čitanja i bogatstvu koje donosi.

Uvijek će se naći izvor svjetlosti i dobra knjiga za čitatelja a to nam je cilj. Odgojiti i sagraditi takvo biće koje će tražiti i naći ljepotu, dubinu osjećaja i mudrost misli u knjizi.

Ne kaže se bez razloga da je knjiga najbolja prijateljica – uvijek je tu, čeka tvoj dodir i nosi te stazom sazrijevanja svaki put otkrivajući neko novo značenje.

Kao školsku knjižničarku veseli me jučerašnji odaziv i razgovor koji najavljuje doista uspješan projekt.

Do idućeg druženja!

                                                                        Ida Bogadi