ponedjeljak, 9. svibnja 2022.

 

MALI PRIPOVJEDAČI  - završni nastupi


U školsku godinu 2021./22. družina Malih pripovjedača je ušla s promijenjenom postavom.

Neke pripovjedačice i pripovjedači su otišli a novi su nikli...

 Drugi su se prihvatili omiljene aktivnosti - pripovijedanja. Mali pripovjedači su ove godine svoje (digitalno) pripovijedanje nudili pod nazivom Priča prijepodne i tako se pridružili ostvarivanju školskog projekta usmjerenog na poticanje čitanja. Snimke su dostupne (barem do kraja školske godine 2021./22.) na blogu školske knjižnice (http://knjiznicaskole.blogspot.com/) te na stranicama virtualne knjižnice (https://sites.google.com/view/virtualnaknjinicaogustavakrkle/mali-pripovjeda%C4%8Di).

Darin Pavišić, iz 5.C razreda, tijekom ove školske godine je ispripovijedao svojim prepoznatljivo lijepim stilom šaljivu narodnu pripovijetku „Ero s onoga svijeta", priču Selme Lagerloef „Sveta noć“ te priču „Petrica Kerempuh – učeni magarac“ Hrvoja Hitreca.

Klara Krpan je učenica 5.D razreda a pripovijeda od 1.razreda. Možemo reći da čini jezgru družine i svaki put pokaže vještinu pripovijedanja!

Ove školske godine pripovijedala nam je bajku braće Grimm "Bremenske gradske svirače", priču "Saditelj datulja", hrvatsku narodnu bajku "Mala vila".

Klara ima mlađu sestricu Martu (1.D razred) koja je hrabro debitirala s Ezopovom basnom „Lav i miš“ i ispripovijedala nam nadalje priču braće Grimm“Slatka kaša“, basnu Nade Zidar – Bogadi „Majmuni s Mjeseca i priču „Indijanska legenda“.

 U družini Malih pripovjedača Luna Tijan (iz 5.C razreda) sudjeluje preko tri godine u radu.

Ona je ispripovijedala priče  „Petrica kao čovjek ptica (Slavko Mihalić: "Petrica Kerempuh") i „Priču bez naslova“ Giannia Rodaria .

 Njena mlađa sestrica MartaTijan iz 2.A razreda) je već je godina dana aktivna u družini.Ona nam pripovijedala bajke braće Grimm „Slatka kaša“ i „Zvjezdani taliri“.

Ivan Čabrajec iz 3.B razreda pripovijedao je priču Zvonimira Baloga  te basnu Nade Zidar Bogadi „Osvetoljubiva muha“.

Gopal Matijašević iz 1.D razreda je debitirao s Ezopovom basnom „Gavran i lisica“ a još nam je ispripovijedao priču  „Cvrčak i novčić“.

Leonida Fazlić, iz 5.C razreda, uspješno je debitirala s pripovijedanjem priče Zvonimira Baloga „Neću“, čuli smo  još "Zimsku priču" i priču Jamesa Thurbera „Kraljevna i limenka“.

I za kraj, još jedna debitantica iz 1.D razreda, Filipa Kristić, pripovijedala je priču Zvonimira Baloga „Tulipan“.

Pri kraju smo školske godine 2021/22. 

Hvala svima na trudu i suradnji tijekom ove školske godine! Bilo je zahtjevno, puno priča se ispripovijedalo..

A sad, evo i završnih nastupa družine Malih pripovjedača!

Uživajte, kao i uvijek, u pripovijedanju Klare Krpan iz 5.D razreda(Hrvoje Hitrec:"Petrica Kerempuh : Čudni slikar iz Susedgrada")!