ponedjeljak, 11. listopada 2021.

 SKUP PAMTITELJA  RIJEČI - najava

Aktivnost Riječ dana (copyright I.Bogadi, 2015.) školska knjižničarka provodi u OŠ Gustava Krkleca svake školske godine od navedene 2014./15.

Skup pamtitelja riječi je logična posljedica „sakupljanja riječi“ i cijele igre osvajanja kategorija u aktivnosti Riječ dana.

 No, riječi treba zapamtiti (znati njihovo značenje) i ispravno ih koristiti.

Skup se provodi jednom godišnje u školskoj godini, pozvani su na sudjelovanje učenici od 4. – 8.razreda. (Ove školske godine, uz školski projekt poticanja čitanja, planirana su dva no hoće li se održati ovisi o pandemiji i uvjetima koje nam zadaje.)

Liste riječi s riječima čije značenje treba usvojiti su prilagođene uzrastu pa tako školska knjižničarka priređuje dvije: za učenike od 4. – 6.razreda i za učenike 7. i 8.razreda.

Prijave su već započele, mnogobrojne su – na veselje knjižničarke – i traju do 22.10.2021.

Od navedenog datuma natjecatelji podižu kod školske knjižničarke listu riječi i počinju se pripremati za Skup. Planirano je održavanje istog krajem studenog i/ili početkom prosinca 2021.

Hvala kolegicama (učiteljice hrvatskog jezika u predmetnoj nastavi i učiteljica 4.A) koje su dopustile prezentiranje Skupa u razredima!

Vidimo se na natjecanju!

                                                                           Ida Bogadi

P.S. Bliži nam se Potterijadaaa J