srijeda, 21. ožujka 2018.


STIHOMAT  - obilježavanje Svjetskog dana poezije 21.3.2018.

Ne, dolazak ovog proljeća nas se nije dojmio. Uz nekoliko stupnjeva iznad nula celzijevaca, jak sjeveroistočni vjetar (kojemu nije odolio ni pokoji Stihomat pa je bilo popravaka na „terenu“) niti Zrinjevac, naše ovogodišnje mjesto okupljanja i dijeljenja poezije, nije bio pun ljudi – kao što inače jest.
No, ono što nas je nosilo je poezija! Pjesme koje su izgovarali nositelji Stihomata – učenice OŠ Gustava Krkleca Petra Kumpez i Dunja Kristić iz 7.A razreda, te studenti 1.godine Akademije dramskih umjetnosti – Anotino Agostini, Nika Barišić, Vid Ćosić, Igor Jurinić, Filip Lugarić, Ružica Maurus, Lara Nekić, Lidija Penić- Grgaš, Lucija Rukavina,Marin Stević, Ema Šunde i Lana Ujević -  pod budnim okom profesora i glumca Joška Ševe mamile su osmijeh na lice i želju da se čuje još koja.
Pa neka bude zapisano da smo uspjeli i ovog puta – kao što to i fotografije dokazuju – proslavili smo i ovaj dan uz ljepotu pjesništva, uz pjesme koje dobro znamo ali i uz one koje tek upoznajemo.
Ove godine su slušatelji  Stihomata dobili i prigodnu „potvrdu“ o pjesmi koju su čuli kao i osnovne informacije o samom projektu – hvala Pučkom otvorenom učilištu na izradi potvrde i suradnji!
Može se vrijeme mrgoditi koliko hoće, eto nas i iduće godine s poezijom na Zrinjevcu – razvedriti i ukrasiti dan stihovima!
                                                                Ida Bogadi