srijeda, 28. ožujka 2018.

JUTRO  S  ANDERSENOM

Sigurno ste čuli za Noć s Andersenom.
To je međunarodna manifestacija koja se održava već 18.godinu povodom obilježavanja Andersenovog rođendana. Svugdje u svijetu djeca posljednjeg petka u ožujku ili prvog petka u travnju noće u knjižnicama u vrećama za spavanje. Noć s Andersenom provodi se kao akcija u kojoj se kroz niz čitalačkih i sličnih aktivnosti potiče čitanje od najranije dobi.
U OŠ Gustava Krkleca školska knjižničarka (I.B.) inicirala je projekt koji se zove Jutro s Andersenom.
O čemu se radi? Tijekom školskog sata okupljenim učenicima razredne nastave čitaju se Andersenove bajke (ove godine Svinjar).
Pa ništa neobično, reći će mnogi.
I bilo bi tako da odlomke bajke ne čitaju starija braća i sestre svima – pa tako i svojoj mlađoj braći i sestrama! Danas su to bili Mara Muna Buljubašić, 8.D, David Djaković, 8.B, Sara Berić, 7.C, Mia Drmić, 8.C i Marko Cviljak, 6.C - zahvaljujemo!
Male pripovjedačice Neva Radeljković,1.B i Klara Krpan, 1.D oduševile su nas pripovijedajući bajke Kraljevna na zrnu graška i Zaručnici.
I ove godine (a tek je peta) bilo nam je lijepo, pažljivo se slušalo (neki su sasvim sigurno po prvi puta čuli ove bajke), uživljeno čitalo, uvelike pljeskalo na kraju.
Da se dobro čulo zaslužni su  Mateo Jančić i Filip Perić na razglasu, hvala!
Bilo nam je lijepo u svijetu bajke, pažljivo smo slušali i uživali.
Vidimo se iduće godine?
                                           Ida Bogadi