petak, 19. siječnja 2018.

ČITA(J)MO POVIJESNE ROMANE – kviz

Kviz je osmislila školska knjižničarka kao učeničku aktivnost tijekom provođenja zimskih praznika a pristupanje istome je motivirano ocjenama iz hrvatskog jezika kao i povijesti. Izabrani romani su povijesne tematike (učenicima poznate iz gradiva koje uče). Čita(j)mo povijesne romane se kontinuirano provodi od školske godine 2014./15. i polako postaje tradicija ove školske knjižnice.
Tako su danas, 19.1.2018., u školskoj knjižnici Dora Valjak, Ema Julijana Uhernik i Dora Vujinović (sve iz 6.B razreda) te Jakov Potočnik, Luka Brčić, Luka Parać i Danis Čaušević (svi iz 6.A) odgovarali (pismeno) na pitanja o pročitanim naslovima povijesne tematike. Djevojčice su odabrale Crnu kraljicu Higina Dragošića a dječaci Omiške gusare Alojza Majetića.
Evo rezultata – briljirala je Ema Julijana Uhernik (6.B) s tek nekoliko bodova manje od maksimalnih 35. Treba napomenuti da su pitanja u kvizu detaljna i daju točnu sliku je li knjiga pročitana i shvaćena stoga nije bilo lako natjecateljima, čestitke Emi Julijani kao pobjednici!
Iza nje, s odmakom od nekoliko bodova, slijede Dora Valjak (6.B), Luka Brčić (6.A), tik iza njih su Dora Vujinović (6.B) i Danis Čaušević (6.A). Zadnji su Jakov Potočnik i Luka Parać (obojica iz 6.A).
Zahvaljujem i čestitam svima na sudjelovanju u kvizu, vidimo se!

                                                                         Ida Bogadi