utorak, 14. studenoga 2017.

PRIČA U PODNE

U utorak, 14.11.2017., točno u podne, u knjižnici Novi Zagreb počeo je susret Malih pripovjedača iz tri osnovne škole – Mladost (Utrine), Zapruđe i Gustava Krkleca (Travno) koji su došli u pratnji svojih knjižničarki (Ive, Dijane i Ide).
Priča u podne oživjela je prije osam godina kao realizacija ideje knjižničarki Vesne i Ide (suradnja KGZ i osnovnoškolske knjižnice na djelu) a ta je da djeca mogu biti „pravi“ pripovjedači uz malo poduke i truda.
I tako se družimo sve ove godine. Pratimo pripovjedačice koje rastu zajedno sa pričama koje pripovijedaju, gledamo nove kako "nose priču" po prvi put. Tako je bilo i danas, uživali smo u pričama.
OŠ Gustava Krkleca zastupali su učenici 4.razreda, Katja, Lucija i Tin.
Katja Hrkić, 4.A: Veliki i mali zec
Lucija Kranjčec, 4.A: Kraljevna na zrnu graška, H.C.Andersen
Tin Radeljković, 4.B: Čudni slikar u Susedgradu, H.Hitrec
S nestrpljenjem očekujemo PRIČOFEST koji će se održati na sam Svjetski dan pripovijedanja a obuhvatit će sve zainteresirane škole grada Zagreba (organizatorica je knjižničarka Ida Bogadi).
O tome podrobnije na proljeće a sad pregledajte fotografije i popis pripovjedačica i pripovjedača te priča koje su ispričali i zamislite atmosferu u kojoj se priče osjećaju kao kod kuće. E, to je to.

                                                                       Ida Bogadi