četvrtak, 13. listopada 2016.

Izložba učeničkih uradaka na temu Knjiga 
                otvorenje 13.10.2016.

Slučajni prolaznici na platou „mamutice“ čudili su se večeras gledajući gužvu u knjižnici Novi Zagreb. Djeca, roditelji, prepun dječji odjel – ma što se to događa? A vidi, nose i kolače unutra?! Hajde, zavirimo!
I ovog listopada, na pragu Mjeseca knjige, u knjižnici Novi Zagreb, na dječjem odjelu, postavljena je izložba učeničkih uradaka na temu Knjiga.
Izložbeni eksponati (mala čuda maštovita) nastali su nakon odslušanog sata Knjižničnog odgoja i obrazovanja koji vodi školska knjižničarka u svim 3.razredima u OŠ Gustava Krkleca. Na tom satu kroz priču o Marsovcu obrađuju se dijelovi knjige te osobe važne za nastanak knjige kako bi ona našla svoj put od autora do čitatelja. Nakon sata učenici izrađuju svoje knjige koje onda završe na izložbi u knjižnici Novi Zagreb a poslije se još dugo čuvaju. (Rekla mi je neki dan jedna sedmašica da još uvijek ima svoju knjigicu!)
Izložba je samo jedan dio dugogodišnje plodonosne suradnje knjižničarki Vesne Radošević (knjižnica Novi Zagreb) i Ide Bogadi (knjižnica OŠ Gustava Krkleca). Osim ponude i  realizacije kulturnih zbivanja koje se mogu ugostiti u knjižnici tu su i autorski projekti  navedenih knjižničarki – Knjigotrag i Priča u podne. O njima više uskoro!
Na svečano otvorenje ove izložbe koja je započela kratkim govorima knjižničarki, čestitkama i zahvalama došlo je puno roditelja i učenika, te njihove učiteljice. Nakon razgledavanja uslijedilo je čašćenje slasticama (hvala, roditelji!) a neumorno su se prelistavale i izložene knjige.
Hvala svima na ovako lijepom i slatkom druženju, bilo je više nego ugodno biti dijelom te atmosfere!
Do sljedećeg susreta na izložbi ili promociji knjige!


                                             Ida Bogadi