utorak, 15. ožujka 2016.


A  SAD – BUDUĆI  GLUMCI!

Aktivnošću A sad – budući glumci i ove je godine obilježen Svjetski dan pripovijedanja te
Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade u našoj školi.
Nositeljica aktivnosti, školska knjižničarka, ostvarila je ideju povezivanja studenata prve godine ADU (Akademije dramskih umjetnosti) i učenika  zahvaljujući prvenstveno otvorenosti i spremnosti na suradnju redovitom profesoru i predstojniku glume na ADU Jošku Ševi.
U prošle dvije godine je ukazanim povjerenjem u vrijednost ovog projekta omogućio i njegov nastavak.
Simbioza ovakvog susreta je sljedeća: podjela na publiku i glumce je sjajno iskustvo za sve, stvorena energija primanja i davanja pamti se i potiče na kreativnost, poticanje kulturnog ponašanja u kazalištu, znatiželju i poticaj za daljnje istraživanje i čitanje.
Uživali smo u dijelovima ispita iz glume studenata te recitalu poezije Williama Shakespearea (obilježavajući 400. obljetnica njegova rođenja) a a osim toga pokazali su nam i neke igre koncentracije i kreativnosti u kojima je sudjelovala i publika.
Fotografije u prilogu (hvala Sari B.Moritz, studentici ADU-i na fotografiranju!) ocrtavaju samo djelić prekrasne, žive atmosfere tijekom tog školskog sata. Publika (učenici 6.C i 6.A razreda) je bila oduševljena, bilo je odlično!
Hvala budućim glumcima - Josipi Anković, Ivi Jerković, Luciji Alfier, Tinu Rožmanu, Viliju Gobcu, Mateju Đurđeviću, Eugenu Stjepanu Višiću, Tesi Litvan, Filipu Mayeru, Roku Juričiću, Marijani Prokl, Ani Kontić te studentici režije Lei Anastaziji Fleger na današnjem programu.

                                                      Ida Bogadi

Copyright©2016.Ida Bogadi