ponedjeljak, 22. veljače 2016.

STIHOMATI  na Trgu bana Jelačića

U ponedjeljak, 22.2.2016., šačica hrabrih petašića (iz 5.A Petra i Dunja, iz 5.B Bruna, Tara, Laura i Ivan) i učitelj hrvatskog jezika Krešimir Ćosić, odlučila je ostvariti ideju školske knjižničarke Ide Bogadi i tako obilježiti Međunarodni dan materinskog jezika.
STIHOMAT – to je ključna riječ naše aktivnosti tj.ponude nekoliko pjesama poznatih hrvatskih pjesnika koja se aktivira dodirom na „dugme“. Privukli smo svojim Stihomatima  prolaznike na glavnom trgu našeg grada, slušali su se stihovi Cesarića, Tadijanovića, Vidrića, Viteza, Krkleca. Preradovića i Devidea.
Što reći za hrabre petašiće nego da su i okretni i snalažljivi te su u čas pronašli načina kako motivirati i privući publiku – ponudom i pitanjem (umjesto statičnim stajanjem) te su bili nagrađeni pohvalama i osmijesima. Pratila nas je i ravnateljica škole, Marija Luković, te nas na kraju počastila palačinkama.
Savršen dan zaokružila je želja svih Stihomata da vrlo brzo (već u ožujku) ponovimo ovakav izlazak i širenje ljepote našeg materinskog jezika i poezije.
Zahvaljujemo na prekrasnim fotografijama Mladenu Staniću, studentu ADU-i!
(Za kraj napomena: školska knjižničarka je zaštitila svoje autorsko pravo na STIHOMAT - deponiran je u HAA-i - stoga je zabranjeno korištenje objavljenog projekta.)
                                                         Ida Bogadi„Copyright©2016.Ida Bogadi“

Zabranjeno korištenje objavljenog članka bez pristanka autorice.