srijeda, 18. studenoga 2015.

P.U.P. – Priča u podne

U Knjižnici Novi Zagreb, na dječjem odjelu, sakupilo se u srijedu, 18.studenog 2015. pripovjedača - učenika iz OŠ Mladost, Zapruđe, Otok i Gustava Krkleca. Svi su se u pratnji svojih knjižničarki, Ive, Dijane, Zdenke i Ide odazvali pozivu na tradicionalno međuškolsko druženje pripovjedača-učenika.
PUP – Priča u podne je učeničko pripovijedanje bajki i priča i osmišljen je s ciljem osposobljavanja za pravilno i kreativno usmeno izražavanje kao i razvoju svijesti o utjecaju jezika na okolinu, osvještavanja važnosti nacionalne kulturne baštine i hrvatskog jezika. Zajednički je to projekt knjižničarki Vesne Radošević i Ide Bogadi koji se provodi pet godina.
U samoj osnovi jezika je pričanje koje uz zabavljački ima i ljekovit učinak - upravo nas priče na svoj simbolički način mogu navesti prema rješenju, ili barem osvještavanju, nekog problema koji nas trenutno muči.
Vrijeme je proletjelo u slušanju priča i bajki koje su nam ponudile svoje likove i radnju vjerno dočarane pripovijedanjem u kojem smo svi uživali.
Do viđenja i slušanja na idućem proljetnom P.U.P.-u u OŠ Gustava Krkleca!
                             Ida Bogadi


             „Copyright©2015.Ida Bogadi“